THEMa TRIP
BUSHCRAFT WEEKEND
24 – 26 MAart 2023 (VOL)
NIEUWE DATUM VOLGT SNEL
€425,-

Pre-registreer je nu om als eerste te weten wanneer de volgende bushcraft trip wordt georganiseerd!
We hebben een 3-daagse Bushcraft trip in Nederland ontwikkeld waar je terug gaat naar je roots. Ervaringsdeskundigen Egon, Koen en Denice nemen je mee op deze groepsreis in de wondere wereld van bushcraft, ceremonies, en koudebaden.

We zetten ons kamp op in een unieke plek in de Nederlandse bossen. Waar precies dat houden we nog even geheim. Je leert vuur maken, tools met materiaal uit de natuur, we zoeken (een deel van) ons eten in het bos en koken ‘s avonds op een zelfgemaakt kampvuur. ‘s avonds begeleidt Koen een cacaoceremonie, een laagdrempelige manier om de verbinding te vinden met de natuur, jezelf en de anderen. Op de laatste dag focussen we ons op ademhalingstechnieken en kun je het weekend afsluiten met een ijsbad. Dit alles onder begeleiding van Koen. Het weekend vindt plaats in een prachtig natuurgebied. We slapen ‘s avonds in de bus en koken eten boven ons zelfgemaakte vuur! 

Door te klikken op ‘pre-registreer” wordt je doorverwezen naar ons Google formulier. Zodra we een nieuwe datum hebben krijg je een mailtje van ons! 

TRIP INFORMATIE

Praktische informatie

Pick Up & Drop-Off
We pikken je op op een station in Nederland om 11 uur. Waar precies is nog geheim, we maken dit snel bekend! Als je al geboekt hebt krijg je hierover bericht. 

Hier start onze eerste roadtrip in onze 47 jaar oude dubbeldekker bus! Het avontuur kan beginnen! Op zondag 26 maart zetten we je weer op hetzelfde station af.

Eten en drinken
Alle maaltijden zijn inclusief (2x diner, 3x lunch, 2x ontbijt). We koken met elkaar op het vuur. Alle maaltijden zijn vegetarisch. Mocht je allergieën hebben, dan kun je dat aangeven in het boekingsproces.  

Er is zoveel koffie, thee, water en limonade als je aan kunt, deze zijn inclusief. Wil je een wijntje of biertje, dan kun je die bij ons kopen voor €2,- per stuk.

Prijs
Deze trip kost €425,-.

Je accommodatie

The Bus
Of course part of the fun is to be living in our ancient bus, transformed from an old public transportation bus into a comfortable group accommodation.

You’ll sleep in a comfortable bed, either a bunk-bed or a single bed. Your bed has its own little light, curtain and locker for your valuables.

Upstairs you’ll also find the lounge with a view, while downstairs is the living area, with kitchen and dining area. Both areas have what we call in Dutch ‘ARKO’ (Alle Ramen Kunnen Open’) and a heating system for the colder nights.

Downstairs we have a big lounge / dining area with heater, where you can start your day with a cup of coffee or enjoy conversation till we’re too tired to talk. 

The Campsite
We’ll park the bus at a beautiful campsite (still secret which one). We will use the sanitary facilities such as shower and toilet from the campsite.

Fully equipped with heating, kitchen, bathroom, comfy beds, a big lounge and of course…a fire pit!

Wat is er inbegrepen?
 • 2 nachten accommodatie in de bus
 • Professionele begeleiding bij de activiteiten
 • Bushcraft mes
 • Transport tijdens de trip
 • Heel veel kampvuurtjes! 


ETEN & DRINKEN

 • Al je maaltijden (2x ontbijt, 3x lunch en 2x diner)
 • Alle koffie, thee, water & limonade


ACTIVITEITEN

 • Cacao ceremonie
 • Ijsbad
 • Ademhalingstechnieken
 • Wildplukken
 • Kompas-hike
 • Leer hoe je je eigen vuur maakt
 • Leer hoe je je eigen gereedschap maakt


Wat is er exclusief?
 • Drinks die niet vallen onder ‘koffie, thee, limonade en water. Biertjes en wijntjes kun je bij ons in de bus kopen voor €2,- per stuk.
 • Transport naar pick-up & drop-off locatie
 • Handdoek
 • Reisverzekering


ACTIVITEITEN

Vuur en tools maken

Egon, oprichter van de succesvolle stichting ‘Boskinderen’ en ervaren wildernis coach, leert je alles over het maken van je eigen vuur. We behandelen verschillende technieken die je zelf in kunt zetten en daarnaast maken we met de groep een ‘vuurboog’, dit is een specifieke manier van vuur maken en erg tof om als team effort te doen! De vuurskills zullen meteen van pas komen in de rest van het weekend. 

Egon zal je ook leren om je eigen gereedschap te maken met hout dat in het bos te vinden is. Met je bushcraft mes (krijg je van ons) kun je dus meteen aan de slag! 

Wildplukken

Verzamel je eigen eten uit het bos! Leer wat je wel en niet kunt eten, wat je er mee kunt maken en waar je op moet letten. Het bos zit vol heerlijke kruiden, paddestoelen en planten! Afhankelijk van de kou zullen we veel/weinig vinden, maar we leren je in ieder geval de basics van voedsel zoeken in het bos. Geen zorgen; we hebben sowieso genoeg eten! Denice, bushcraft instructrice, neemt je mee op avontuur. ‘s avonds genieten we van het gevonden eten dat we maken boven ons zelf gemaakte vuur! Kan geen supermarkt pakketje tegen op. 

Cacao Ceremonie

Een cacao ceremonie is een laagdrempelige manier om jezelf open te stellen en de verbinding te zoeken met natuur, jezelf en anderen, zonder dat het te zweverig wordt.  

Koen is een ervaren begeleider van verschillende ceremonies. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van cacao ceremonies. Het is een toffe manier om kennis te maken met een ceremonie waarbij je de controle houdt, maar meer verdieping vindt. We drinken een glas kruidige cacao drank die ervoor zorgt dat we ons meer open kunnen stellen. Begeleidt met muziek komen we in een soort meditatieve mindset en delen ervaringen in een vertrouwde omgeving. Koen gaat het hele weekend mee.  

Theobromine is de actieve substantie die het gelukshormoon activeert, cacao opent de bloedvaten zodat het bloed beter door je lichaam kan stromen waardoor het hart letterlijk opener komt te staan. 

IJsbad en ademhalingstechnieken

Op zondag focussen we ons op ademhalingstech en heb je de kans om een ijsbad te nemen. Ook hier begeleidt Koen ons weer door het hele proces. Bij de ademhalingsoefeningen zorgen we ervoor dat er meer zuurstof in ons bloed komt. Hierdoor komen we in een soort van relaxte brainwave. Deze manier van ademhalen wordt door velen gebruikt als een vorm van meditatie. Het helpt ons vervolgens de kou te trotseren in het ijsbad. Het ijsbad zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd, het maakt ons energieker, scherper en productiever. Daarnaast zorgt een ijsbad voor een verbeterd immuumsysteem en geeft het achteraf een enorme kick! 

Kompas-wandeling

We zitten in een prachtige omgeving waar je je weg zal vinden door het gebruik van een kompas. Hoe snel vinden jullie het kamp zonder gebruik van Google maps!? 

Door te klikken op ‘Boek Hier” wordt je doorverwezen naar onze boekingspagina ‘WeTravel’. Betaling kan via SEPA en creditcard

Any more questions? Please contact us! 

CACAO CEREMONY
LEARN TO COOK ON THE FIRE
ICE BATH & BREATHING TECHNIQUES

JOIN US IN THE BUS