ROAD TRIP
NOorwegen groepsreis
04 – 11 JULi 2023 (VOL)
13-20 JULI 2023 (VOL)
24 – 31 JULi 2023 (VOL)
€1450,-

Een unieke roadtrip langs de ruige fjorden en fantastische zuidkust van Noorwegen.

Ga mee op deze unieke road trip langs de kust van Noorwegen! Stel je voor dat je bovenin onze unieke oude dubbeldekker bus zit, lekkere muziek op de achtergrond, fijne mensen om je heen waarmee we lekker langs de kust cruisen terwijl de zon je gezicht verwarmd! Onderweg stoppen we regelmatig voor toffe outdoor activiteiten en uitzichtspunten.

 – 8 volledige dagen, 7 nachten accommodatie in de bus

– Bijna alle activiteiten inclusief 

– Alle maaltijden (min 1 avond waarbij we lekker uit eten gaan)

– Kleine groep (max 7)

– Unieke manier om te reizen

Op deze trip roadtrippen we tussen Kristiansand en Stavanger, in het Zuiden van Noorwegen. We kajakken tussen tientallen eilandjes, maken prachtige hikes over bekende en minder bekende paden, we hebben uitzicht over het adembenemende Lysefjord en fietsen langs de prachtige kust, waarbij we overal vuurtorens zien. We zeilen op een gaaf oud schip om de kust vanaf de zee te kunnen ervaren. En natuurlijk is er genoeg tijd om te ontspannen, kampvuurtjes te maken, spelletjes te spelen en ‘s avonds samen te eten!

BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA HIER BENEDEN 

Door te klikken op ‘Boek hier’ wordt je naar ons boekingssysteem ‘WeTravel’ geleid. Je kunt zowel met SEPA als creditkaart betalen. 

TRIP INFORMATIE

Itinerary see below

Praktische informatie

Pick Up & Drop-Off

We pikken je op om 10.30 uur bij het treinstation van Kristiansand. Dit is ook waar de ferry vanuit Nederland (Eemshaven) aankomt.

Vanuit hier start onze roadtrip! Voor de omschrijving per dag, check het volledige dagprogramma verderop op deze pagina.

Op de laatste dag zetten we je rond 12 uur weer af op het treinstation in Stavanger. Vanuit hier kun je gemakkelijk met de trein terug naar Kristiansand of een vlucht pakken naar Nederland.  

:et op: de reis van 13-20 juli zijn in omgekeerde richting. We pikken je dan 13 juli om 10.00 op in Stavanger en zetten je 20 juli om 12.00 weer af in Kristiansand! 

Eten en drinken
Bijna alle maaltijden op deze trip zijn inbegrepen. Op één avond gaan we lekker uit eten (op eigen kosten). Al het eten dat we in de bus eten is vegetarisch. Heb je allergieën? Deze kun je doorgeven via het boekingsformulier!

Alle koffie, thee, water en limonade krijg je van ons. Andere dranken zoals bier en wijn kun je bij ons in de bus kopen voor €3,- per stuk.

Prijs
Deze trip kost €1450,-.


Je accommodatie

De bus

Eén van de leukste dingen is natuurlijk het leven in onze 47 jaar oude dubbeldekker bus! In bijna 1,5 jaar tijd hebben we ‘m omgebouwd van oude bus die werd gebruikt in het openbaar vervoer naar comfortabele groepsaccommodatie met alles erop en eraan. 

Je slaapt in een comfortabel bed met heerlijk warme dekens. We hebben 3 stapelbedden en 1 ‘normaal’ bed. Elk bed heeft zijn eigen lampje, gordijntje en locker voor je spullen (als je deze op slot wilt doen kun je zelf een slotje meenemen)

Boven bevindt zich ook de kleine lounge, waar je even je rust kan pakken of tijdens het rijden kunt genieten van het beste uitzicht! Beneden hebben we de woonkamer met eettafel en lekkere lounge bank, keuken en badkamer. Beide verdiepingen hebben de alom bekende ‘BARKO’ (bijna alle ramen kunnen open) en beneden hebben we verwarming, dus koud krijgen zullen we het niet!

De slaapplekken
We slapen in de bus op verschillende mooie campings waar we ook de sanitaire voorzieningen kunnen gebruiken. Mocht je onderweg eens naar de WC moeten dan hebben we zelf ook een badkamer met composttoilet aan boord! 

Wat is er allemaal inbegrepen?
 • 7 nachten accommodatie in de bus
 • 2 hosts (tevens kok, chauffeur, monteur) 
 • Transport in de bus tijdens de trip
 • Zwaaiende mensen langs de weg


ETEN

 • Bijna al je maaltijden (7x ontbijt, 7x lunch en 6x avondeten)
 • Alle koffie, thee, water en limonade die je je kunt wensen 


ACTIVITEITEN

 • Kajakken tussen tientallen eilandjes. (bij teveel wind pakken we een sloep) 
 • Te gekke fietstocht langs de kustlijn
 • Zeiltocht langs de kust in een 100 jaar oud zeilschip.
 • Hike met geweldige uitzichten over o.a. het bekende Lysefjord.


Wat is er niet inbegrepen?
 • Drankjes die niet vallen onder de inbegrepen drankjes. Biertjes en wijntjes kun je bij ons in de bus kopen voor €3,- per stuk. 
 • Transport naar pick-up & drop-off locatie
 • Handdoek
 • Reisverzekering


OPTIONELE ACTIVITEITEN 

 • Fantastische 1 uur durende fjord-boottrip bij zonsopkomst en hike naar Florli (€70)
 • Prachtige fietstocht op een E-bike langs het Lysefjord. Voor een impressie van de tocht check deze video! (€50)


Hoe kom je er?

Ferry

Er vertrekt een directe ferry naar Kristiansand vanuit Emden (Duitsland). Rond 17u stap je op en de volgende ochtend sta je in Noorwegen! Ideaal dus als je vanuit Nederland reist! Voor meer informatie over hun schema en het boeken van de ferry, check hier hun website. 

Je kunt ook een ferry vanuit Hirsthals (Denemarken) naar Kristiansand pakken. Zie deze link voor hun schema en prijzen.

Stavanger is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig of per trein vanuit Kristiansand. 

Trein

Wil je het gevoel hebben dat je op vakantie bent zodra je je deur uit stapt? Overweeg eens de trein te nemen! Er zijn goede verbindinge tussen Oslo, Kristiansand en Stavanger. Voor tickets en schema’s check de website van de Noorse spoordiensten.

Plannen van je treinreis naar Noorwegen

Als je vanuit het buitenland komt dan kan deze site je helpen met het plannen van je reis naar Kristiansand of vanaf Stavanger! 

Vliegen

Er vertrekken regelmatig vluchten naar en vanuit Kristiansand en Stavanger. KLM vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam.

Kom je vanuit een andere locatie? Wij gebruiken vaak  Google Flights or  Skyscanner.

Annuleringsvoorwaarden

We zouden je aanraden lekker mee te gaan! Maar mocht je nou echt niet meer mee kunnen en je wilt de trip annuleren, dan gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Binnen 48 uur na je boeking krijg je 100% terug.
 • Meer dan 120 dagen voor vertrek: je betaalt een administratiefee van €45,-
 • Tot 120 dagen voor vertrek: je betaalt 10% van het totaalbedrag
 • Tot 90 dagen voor vertrek: je betaalt 20% van het totaalbedrag
 • Tot 60 dagen voor vertrek: je betaalt 30% van het totaalbedrag
 • Tot 30 dagen voor vertrek: je betaalt 50% van het totaalbedrag
 • 15-29 dagen voor vertrek: je betaalt 80% van het totaalbedrag
 • Minder dan 15 dagen voor vertrek: je betaalt 100% van het totaalbedrag.

PROGRAMMA PER DAG

Dag 1 – Kristiansand & Kajakken

Pick up in Kristiansand & kajakken langs de kust door tientallen eilandjes

Let op: heb je de reis van 13-20 juli geboekt dan doe je de reis in tegenovergestelde richting. Je start dan in Stavanger en eindigt in Kristiansand.

We pikken je op in Kristiansand. De roadtrip gaat van start! We rijden richting het Westen waar we onze eerste stop hebben; Tregde! Hier ontdekken we de omgeving vanuit een kajak. Tregde staat bekend om de tientallen bewoonde en onbewoonde eilandjes. Mocht het te hard waaien en onverantwoord zijn met een kajak het water op te gaan, dan ruilen we de kajak in voor een sloep. Na afloop rijden we door naar het schattige kustdorpje Mandal voor een korte stop.

We roadtrippen nog wat verder door in de richting van Lista, waar we op een te gekke camping direct aan zee staan! Tijd om te ontspannen, marshmellows te roosteren en lekker gaan eten. 

Dag 2 – Fietstocht Lista

Fietstocht langs de kust

De durfals kunnen de dag starten met een ochtendduik in zee! (We slapen immers op struikelafstand van het strand) Vandaag rijden we door naar Lista, waar we de bekende vuurtoren bezoeken en op de fiets springen. We rijden langs de prachtige kust, zien super idyllische Noorse huisjes, vissersbootjes en ruige rotsen. Tussendoor kunnen we een prachtige korte wandeling doen van 1 kilometer tussen de schapen door naar een geweldig mooi uitzichtpunt.

Mocht je na de fietstocht nog zin hebben actief te zijn? Dat kan! Als je wilt kun je bij terugkomst de golven trotseren op een surfboard! (optioneel)

We slapen vanavond weer op dezelfde camping aan zee.

Dag 3 – Trollpikken & Egersund

Trollpikken Hike & bezoek aan Egersund

We trekken weer wat verder naar het Westen, waar de natuur steeds een stukje ruiger wordt. We starten de dag met de gemakkelijke hike naar de alom bekende Trollpikken. Het is een rotsformatie die duizenden jaren geleden is ontstaan, toen Noorwegen nog volledig onder het ijs lag. Trollpikken ligt in één van de drie UNESCO Geo Parks van Noorwegen.

Na de wandeling naar Trollpikken rijden we verder naar Egersund. We hebben wat tijd het dorpje te ontdekken, de chocoladefabriek en/of de haven te bezoeken en even tot rust te komen.

We eten vanavond in een leuk restaurantje in Egersund (niet inbegrepen). We slapen op een camping 2KM verderop, dus hebben genoeg tijd het dorpje te ontdekken!

Dag 4 – Zeilen!

Let’s go sailing!

Yiihaa, vandaag gaan we het water weer op! We gaan zeilen met avonturiers Kjetl en Catherina, eigenaren van ‘The Wild South West’. Als locals kunnen zij ons als geen ander de mooie plekken laten zien met hun fantastisch mooie 100 jaar oude zeilboot.

Of we achterover willen leunen en genieten van het uitzicht of de handen uit de mouwen willen steken; het kan allemaal! 

Dag 5 – Lysefjord hike

Hiken rondom het Lysefjord! 

Tijd om de benen weer te strekken voor een mooie hike! De hike die we vandaag doen is wat minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend! Aangeraden door de locals, dus we hebben ‘m waarschijnlijk zo goed als voor onszelf. Onderweg worden we getrakteerd op prachtige uitzichten over het Lysefjord. De hike duurt zo’n 3-4 uur maar we hebben de tijd en kunnen regelmatig pauze nemen om de omgeving in ons op te nemen en wat op adem te komen.

Dag 6 – Lysefjord fietstocht

Op naar de fjorden! 

Tijd om naar het Noorden te trekken! Richting de imposante bergen en fjords.  

We vestigen ons in het heerlijke dorpje Forsand, vlak aan het indrukwekkende fjord meer. Het Lysefjord is een 40KM lang fjord dat is omringt met stijle bergen van soms meer dan 1000 meter hoog! 

Vandaag kun je kiezen of je wilt relaxen, hiken of met de elektrische fiets (optioneel) op pad gaat om nog veel meer te zien van het fjord en de omgeving! Om een idee te krijgen van de omgeving van de fietstrip kun je onderstaande video bekijken. 

Check de video van de fietstocht hier

Dag 7 – Florli & fjord ferry

Relaxt dagje met de optie om met de ferry door het fjord te varen en een hike te doen rondom Florli. 

Het is vandaag aan jou of je wilt relaxen na de hike van dag 6, of dat je één van de meest indrukwekkende hikes uit de omgeving wilt doen!

We starten vroeg met een ferrytocht van een uur door het Lysefjord tijdens zonsopkomst. Dé manier om het fjord eens van de andere kant te bekijken en alle mini dorpjes te bekijken die erin liggen te zien.

Bij aankomst met de ferry is het mogelijk de hike rondom Florli te lopen. Je klimt omhoog met uitzicht op het Lysefjord.

Geen zin om deze hike te doen? Geen probleem! Je kunt in de omgeving wandelen, het dorpje Forsand te bezoeken of ervoor kiezen wel mee te gaan met de ferry en een klein stukje van de hike te doen om vervolgens te ontspannen met een lekkere kop koffie in het restaurant aan de start van de hike of het museum te bezoeken. 

Dag 8 – Naar huis

Terug naar huis 

We hebben een relaxte ochtend, pakken de tassen in, halen herinneringen op en maken ons klaar om afscheid te nemen. Rond 12 uur zetten we je af in Stavagner (met vertrekdatum 4 / 24 juli) of Kristiansand (met vertrekdatum op 13 juli)

Let op: we raden aan je vlucht naar huis niet binnen 4 uur na drop off tijdstip te boeken. We rijden in een oude bus, dus het zou zomaar kunnen dat we een kleine vertraging opdoen – adventure! Twijfel je over een terugreis, overleg vooral even met ons!  

Door te klikken op ‘Boek hier’ wordt je naar ons boekingssysteem ‘WeTravel’ geleid. Je kunt zowel met  SEPA als creditkaart betalen. 

Heb je meer vragen? Neem vooral contact met ons op!