THEMa TRIP 
5-daagse outdoor (voor)klim cursus
24 – 28 mei 2023
€685
Nog 1 plekje!

Zin in een nieuwe sport? Wil je je indoor klimmen eens outdoor doen? Na boulderen zin in wat anders? Bij deze 5-daagse trip en cursus leer je buiten klimmen en kun je je indoor voorklim certificaat halen! We klimmen bij verschillende klimgebieden in de Belgische Ardennen. 

Op deze 5 daagse ‘klim safari’ leer je alles om te starten met buiten voor-klimmen. De touw technieken, het zekeren van een voorklimmer, het voor-klimmen zelf, veiligheid tijdens het klimmen en het interpreteren van topo’s. Het voordeel van een accommodatie op wielen is dat we verschillende klimgebieden kunnen ontdekken! We klimmen single-pitch routes (één touwlengte). Als je voor-klimmen nog wat spannend vind is het natuurlijk geen probleem om na te klimmen en zo ervaring op te doen met buiten klimmen. 

Deze trip is ideaal voor klimmers met top-rope ervaring, boulderaars die hun sport naar een hoger (haha) niveau willen tillen of leergierige mensen die het leuk vinden iets nieuws te leren! We gaan naar gebieden met routes in elk niveau. Tijdens de cursus leer je de skills om zelf buiten op single-pitch routes te kunnen klimmen en te zekeren. We werken met Werrie, NKBV instructeur, dus na afloop kun je je indoor voorklim certificaat halen. Heb je interesse om multi-pitch te klimmen, laat het even weten, we informeren je graag!


Door te klikken op ‘Boek hier’ wordt je naar ons boekingssysteem ‘WeTravel’ geleid. Je kunt zowel met  SEPA als creditkaart betalen. 

Since this is a new trip, the aftermovie shows another La Karavana trip. It gives the LK-vibes though!

TRIP INFORMATIE

Praktische Informatie

Pick Up & Drop-Off
Woensdag 24 mei pikken we je om 20u op op een punt bij het treinstation in Namen. We laten je tzt de exacte locatie weten. We maken van te voren een whatsapp groep aan zodat je met andere deelnemers kunt carpoolen, wel zo gezellig en voordelig! 

Op zondag 28 mei zetten we je rond 17u af op dezelfde locatie als het pick-up point.

Eten en drinken 
Alle maaltijden zijn inbegrepen, we koken altijd vegetarisch 

Alle koffie, thee, water en limonade krijg je van ons. Andere dranken zoals bier en wijn kun je bij ons in de bus kopen voor €2,- per stuk.

Prijs
Deze trip kost €685,-

Let op: Voor deze trip moet je een aantal extra zaken regelen zoals een lidmaatschap bij de NKBV, een klimjaarkaart en een helm + harnas. De laatste twee kun je ook via ons huren! Geef dit even aan bij het boekingsproces. Meer info over de NKBV lidmaatschap en klimjaarkaart; check ‘wat is niet inbegrepen’ en ‘extra info over NKBV’ onder dagprogramma. 

Je accommodatie

De bus

Eén van de leukste dingen is natuurlijk het leven in onze 47 jaar oude dubbeldekker bus! In bijna 1,5 jaar tijd hebben we ‘m omgebouwd van oude bus die werd gebruikt in het openbaar vervoer naar comfortabele groepsaccommodatie met alles erop en eraan. 

Je slaapt in een comfortabel bed met heerlijk warme dekens. We hebben 3 stapelbedden en 1 ‘normaal’ bed. Elk bed heeft zijn eigen lampje, gordijntje en locker voor je spullen (als je deze op slot wilt doen kun je zelf een slotje meenemen)

Boven bevindt zich ook de kleine lounge, waar je even je rust kan pakken of tijdens het rijden kunt genieten van het beste uitzicht! Beneden hebben we de woonkamer met eettafel en lekkere lounge bank, keuken en badkamer. Beide verdiepingen hebben de alom bekende ‘BARKO’ (bijna alle ramen kunnen open) en beneden hebben we verwarming, dus koud krijgen zullen we het niet!

De slaapplekken
We slapen in de bus op een mooie camping waar we ook de sanitaire voorzieningen kunnen gebruiken. Mocht je onderweg eens naar de WC moeten dan hebben we zelf ook een badkamer met composttoilet aan boord! 

Wat is er inbegrepen?
 • 4 nachten accommodatie in onze dubbeldekker bus
 • 4 volle dagen buiten klimmen met intensieve begeleiding van Werrie, gecertificeerd NKBV instructeur 
 • Theorielessen over touwtechnieken, veiligheid, het lezen van topo etcetera.
 • Kampvuurtjes! 
 • Transport van en naar het pick-up en drop-off punt. 


Eten en drinken

 • Welcome drankjes & snacks
 • Al je maaltijden (4x ontbijt, 4x lunch, 3x diner).
 • Alle koffie, thee en limonade die je op kunt 


Wat is er niet inbegrepen?
 • Drankjes anders dan de inbegrepen drankjes. (we hebben bier en wijn te koop voor €2,- per stuk!)
 • Helm, klimharnas (we kunnen je helpen deze te huren, voeg ‘m toe aan je boeking).
 • Klimschoenen
 • Transport naar pick-up & drop-off locatie 
 • Handdoek
 • NKBV lidmaatschap en  ‘ Klimjaarkaart‘. Bestel ‘m op tijd! 
 • Reisverzekering


Hoe kom je er

CARPOOL
Let op: onze meeting point is vlakbij Namen in België.
Tijdens de trip rijden we rond in onze bus. Een aantal dagen voor de trip maken we een whatsapp groep aan voor als mensen willen carpoolen en natuurlijk om alvast in de stemming te komen! 

Annuleringsvoorwaarden

We would recommend you to just join.  

But if inevitable, and you do really have to cancel your trip:

 – within 48 hours after booking, you will get a 100% refund 
– More than 8 weeks before departure, we charge 15% of the travel fee
– 5-8 weeks before departure , we charge 30% of the travel fee 
–3-4 weeks before departure, we charge 50% of the travel fee 
–2 weeks before departure, we charge 80% of the travel fee 
– 1 week before departure: we charge 100% of the travel fee 

PROGRAMMA PER DAG

Dag 1

We heten je welkom rond 20u rond Namen (specifieke locatie wordt later gedeeld)

We ontmoeten elkaar, bespreken de planning & theoretische informatie en genieten hoogstwaarschijnlijk van een kampvuur en een biertje of twee.

Werrie, onze gediplomeerde en super energieke en positieve instructeur zal je alvast iets vertellen over klimmen en alles wat we komende dagen gaan leren. Als er iets is dat je zou willen weten of leren; vraag het maar aan Werrie! Hij is beantwoord je vragen met liefde.

Een lijst van de dingen waar we aan gaan werken:

-Het zekeren van een voorklimmer –
-Outdoor voor-klimmen
-Correct gebruik van sportklimuitrusting
-Gebruik van een gids (topo)
-Klimtermen en communicatie
-Veiligheid

Dag 2

Vandaag genieten we samen van een ontbijt en een kopje koffie voordat we aan onze eerste buitenklimdag beginnen! Tijdens deze trip maak je kennis met een aantal verschillende klimplekken in de omgeving.

Het is onze eerste van 4 volle dagen klimmen, dus bereid je voor! We zullen ons concentreren op alle dingen die genoemd zijn in onder leerdoelen in ‘dag 1’. De komende dagen krijgen we meer diepgaande informatie over klimmen, voorklimmen en je mag zelf ook voorklimmen! Ook heb je de mogelijkheid om je indoor voorklimcertificaat te halen. Omdat we op deze trip alleen single pitch routes klimmen, is het certificaat alleen in indoor hallen te gebruiken. Als je ook multi-pitch outdoor klimmen wilt ervaren, kunnen we je daar ook bij helpen (misschien organiseren we later in 2023 of 2024 zelfs nog een multi-pitch klimtrip!)

Kampvuurtje, goede verhalen, lekker eten en goed gezelschap – de perfecte manier om onze eerste  klimdag mee af te sluiten!

Dag 3

We ontbijten samen, gaan naar een nieuw klimgebied en brengen het geleerde in de praktijk! We klimmen in groepen van maximaal 3 personen, zodat je de kans krijgt om voor te klimmen, voorklimmers te zekeren en, zekeren en te top-ropen op de meer uitdagende routes.

‘s Avonds gaan we met de bus terug naar onze camping, Werrie geeft nog wat theorie en beantwoord alle vragen die je hebt. We eten en slapen weer in de bus. 

Dag 4

We ontbijten samen, gaan naar een nieuw klimgebied en brengen het geleerde in de praktijk! We klimmen in groepen van maximaal 3 personen, zodat je de kans krijgt om voor te klimmen, voorklimmers te zekeren en, zekeren en te top-ropen op de meer uitdagende routes.

‘s Avonds gaan we met de bus terug naar onze camping, Werrie geeft nog wat theorie en beantwoord alle vragen die je hebt. We eten en slapen weer in de bus. 

Dag 5

We ontbijten samen, gaan naar een klimgebied en brengen het geleerde weer in praktijk! We klimmen in groepen van maximaal 3 personen, zodat je de kans krijgt om voor te klimmen, voorklimmers te zekeren en de meer uitdagendere routes te topropen.

Vandaag stoppen we met klimmen rond 15u zodat iedereen op tijd terug naar huis kan! We zetten je af bij een treinstation in de buurt van Namen (of terug bij je auto’s als je besluit om samen te carpoolen).

Het dinner is op deze dag niet inbegrepen. (ontbijt en lunch wel)

Extra info over NKBV lidmaatschap en klimjaarkaart

Voor deze reis moet je lid zijn van de NKBV, de Nederlandse klimvereniging en in het bezit zijn van een Klimjaarkaart. Beide zijn verplicht om te gaan klimmen in België. Met het geld worden de klimgebieden onderhouden en kun je genieten van een aantal hele leuke features: 

-50% korting op berghutten in de Alpen

-Je ontvangt 5 keer per jaar het inspirerende ‘Hoogtelijn Magazine’!

-Mogelijkheid om een goede en goedkope reisverzekering af te sluiten die ‘gekke’ sporten (zoals bergbeklimmen) dekt 😉

Voor alle info over het hoe en waarom van de Klimjaarkaart klik hier

.Om lid te worden van de NKBV klik hier. 

Door te klikken op ‘Boek hier’ wordt je naar ons boekingssysteem ‘WeTravel’ geleid. Je kunt zowel met    SEPA als creditkaart betalen. 

Heb je vragen? Geef ons een mailtje of belletje!